Paprikasalsa
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. (houd de helft apart).
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper in dunne reepjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien in circa 4 minuten op laag vuur glazig.
- Voeg de paprika’s, rode peper, de helft van de knoflook en een scheut warm water toe (het moet net niet onder water staan). Laat op laag vuur, met deksel op de pan, circa 15 minuten garen.
- Meng 1 eetlepel azijn door de paprikasalsa.
Köfte taco’s
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng het gehakt met de resterende knoflook, ras el hanout en chilivlokken.
- Verhit een olie in een pan en rul het gehakt circa 5 minuten.
- Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel ze af. Voeg de zwarte bonen toe en warm goed door.
- Snijd de komkommer is gelijke stukjes. Halveer de cherrytomaten.
- Meng de komkommer, tomaten, maïs, resterende azijn en een scheutje olie.
- Vul de taco’s met gehakt, paprikasalsa de groente en tot slot wat geraspte kaas.
- Zet de taco’s tegen elkaar in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal in de oven en bak circa 4 minuten tot de kaas gesmolten is.
0 reacties