Knolselderijsoep met roggebroodje geitenkaas

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Snijd de schil van de knolselderij en snijd de knolselderij en venkel in kleine blokjes.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Verwarm een soeppan met een scheutje olie erin. Bak de groente met de komijn circa 5 minuten en voeg het bouillonblokje en het water toe.
  • Kook de groente circa 20 minuten met de deksel op de pan.
  • Pureer de soep fijn met de staafmixer en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd de geitenkaas in plakjes, beleg de roggebroodje ermee en serveer bij de knolselderijsoep.

Tip: ook lekker om te serveren met krokant gebakken spek.

Ingredienten

4
Personen

Knolselderijsoep met roggebroodje geitenkaas

  • 1 knolselderij
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 tl komijnzaadjes
  • olijfolie
  • 2 bouillonblokjes
  • 1.2 l water
  • 0.5 bos bladselderij
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 4 roggebroodjes

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
0