De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

knolselderij-lasagnetti met rucolasaus

Maak indruk op je vrienden met dit mooie gerecht van ansjovis-mozzarella lasagnetti met een salade van knolselderij en rucolasaus.

45 min kooktijd
Knolselderij-lasagnetti met rucolasaus

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Ansjovis
Trek de graat uit de ansjovis door het visje bij de kop te pakken en de graat van boven naar beneden te trekken. Spoel de visjes voorzichtig en kort schoon onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Leg ze in een schaal of op een bord.

Marinade
Pel en snipper de knoflook ragfijn, voeg citroensap en rasp toe, roer er fijngesneden peterselie en olijfolie door. Schenk de marinade over de ansjovis en laat minstens 10 minuten marineren.

Knolselderij
Snijd de schil van de knolselderij (dit gaat het beste met een kartelmes). Schaaf met een dunschiller of mandoline dunne plakken van de knolselderij. (Er zijn 7 tot 9 plakken nodig per ‘lasagnetti’). Blancheer ze in circa 2 minuten beetgaar in kokend water met zeezout. Spoel direct af met koud water en droog de plakken tussen keukenpapier.

Rucolasaus
Verwarm de pijnboompitten in een koekenpan en laat ze op laag vuur goudbruin kleuren. Snijd de rucola fijn, voeg olijfolie en pijnboompitten toe, rasp er de geitenkaas bij en meng door elkaar.

’s Avonds afmaken

Opmaak bord
Leg een plakje knolselderij in het midden van het bord, lepel er rucolasaus over, bedek met een dunne plak mozzarella en een ansjovisfilet en ga in dezelfde volgorde verder met stapelen van laagjes als bij een lasagne.
 

 
Biologische krachtpatser uit Sicilië


De wijngaarden van de Katarato druiven, de biologische druiven die voor deze wijn gebruikt worden, staan op een hoogte van 300 tot 450 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat voornamelijk uit afgebrokkeld of stevig geërodeerd graniet. Het klimaat kenmerkt zich door koele regenval in mei en juni, gevolgd door hete zomers.
Deze combinatie en het feit dat de wijn van jonge stokken komt, maakt de wijn zo spannend. Het is een fruitmand achter glas. Deze wijn is ook kruidig en filmend, plakt aan het glas en verraadt daarmee al een beetje zijn power.
Deze wijn is 100% biologisch en daaruit blijkt dat Italië, de grootste producent ter wereld, steeds vaker op kleine schaal bio kwaliteiten maakt.

door Corria Houthuizen

 

 

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker