De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Knolselderijfriet met gerookte paprikamayonaise

Schil en snijd de knolselderij in lange dikke frieten en spoel deze af met koud water.
Breng water met een beetje zout aan de kook en blancheer de knolselderijfrieten in circa 3 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken en afkoelen.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Knolselderijfriet met gerookte paprikamayonaise

Bereidingswijze

Knolselderijfriet

Schil en snijd de knolselderij in lange dikke frieten en spoel deze af met koud water.

Breng water met een beetje zout aan de kook en blancheer de knolselderijfrieten in circa 3 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken en afkoelen.

Verwarm de olie voor de frituur voor op 175 °C. Bak de frieten in circa 5 minuten krokant en goudbruin in de hete olie.

Laat de knolselderijfrieten uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en een snufje gerookte paprikapoeder.

Gerookte paprikamayonaise

Rasp de schil van de citroen, halveer en pers het sap eruit.

Klop de eidooiers, fijne mosterd, azijn, citroenrasp en sap, gerookte paprikapoeder en honing door elkaar met een garde of mixer.

Voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe en blijf goed roeren tot de mayonaise de gewenste dikte heeft.

Hak e peterselie fijn en meng als laatste door de mayonaise.

Serveren
Serveer de knolselderijfrieten in een puntzak met de gerookte paprikamayonaise erbij.

Tip: je kunt de knolselderijfriet ook in de oven garen. Bestrijk de frieten dan eerst met zonnebloemolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verwarm de oven voor op 190 °C en bak de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 25 minuten goudbruin en krokant. Schud de frietjes tussendoor om.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.