Knolselderijfriet
Schil en snijd de knolselderij in lange dikke frieten en spoel deze af met koud water.
Breng water met een beetje zout aan de kook en blancheer de knolselderijfrieten in circa 3 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken en afkoelen.
Verwarm de olie voor de frituur voor op 175 °C. Bak de frieten in circa 5 minuten krokant en goudbruin in de hete olie.
Laat de knolselderijfrieten uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en een snufje gerookte paprikapoeder.
Gerookte paprikamayonaise
Rasp de schil van de citroen, halveer en pers het sap eruit.
Klop de eidooiers, fijne mosterd, azijn, citroenrasp en sap, gerookte paprikapoeder en honing door elkaar met een garde of mixer.
Voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe en blijf goed roeren tot de mayonaise de gewenste dikte heeft.
Hak e peterselie fijn en meng als laatste door de mayonaise.
Serveren
Serveer de knolselderijfrieten in een puntzak met de gerookte paprikamayonaise erbij.
Tip: je kunt de knolselderijfriet ook in de oven garen. Bestrijk de frieten dan eerst met zonnebloemolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verwarm de oven voor op 190 °C en bak de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 25 minuten goudbruin en krokant. Schud de frietjes tussendoor om.
0 reacties