Bladerdeeg
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de bevroren plakken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schuif in de oven en bak circa 10 minuten tot de plakken bladerdeeg bol zijn gaan staan.
Bakjes met paddenstoelenvulling
- Controleer de paddenstoelen of er geen zand op zit.
- Pel en snipper het sjalotje. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen, knoflook en sjalot circa 5 minuten. Zet het vuur uit en roer de helft van de room erdoor. Breng de paddenstoelen op smaak met Provençaalse kruiden en een beetje zout en peper. Laat afkoelen.
- Breek de eieren in een kom en meng met de kaas en de resterende room.
- Meng de paddenstoelen door het eiermengsel.
- Maak de bovenkant, het bolle gedeelte, van het bladerdeeg stuk door ze in te duwen. Let op! De bodem moet heel blijven.
- Vul de bakjes met de paddenstoelenvulling en zet de bakjes op de bakplaat. Draai de oventemperatuur terug naar 180 ºC en bak de bakjes nog circa 10 minuten in de oven.
Salade
- Verhit een koekenpan.
- Snijd het brood in blokjes.
- Schep de broodblokjes in de koekenpan, besprenkel met olijfolie om te bakken en bak de broodblokjes in circa 5 minuten goudbruin en krokant.
- Halveer de cherrytomaten.
- Meng in een kom de cherrytomaten, rucola en de broodcroutons. Breng op smaak met olijfolie extra vergine en een beetje zout en peper.
0 reacties