De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

knapperig gevulde artisjokken

60 min voorbereidingstijd
40 min kooktijd
Knapperig gevulde artisjokken

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Knapperig gevulde artisjokken

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verwijder de steel van de artisjok. Knip de puntige delen van elk blaadje af met een schaar.
  • Rasp de schil van de citroen. Halveer de citroen en wrijf alle snijvlakken van de artisjok in.
  • Maal het brood, de parmezaan, de pecorino, de teentjes knoflook, de citroenrasp, de boter en de olijfolie tot een grof broodkruim in de keukenmachine. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Vul de artisjok met het broodkruim. Duw het broodkruim met je vingers tussen de blaadjes.
  • Pers de citroen uit.
  • Zet de artisjokken in een ovenschaal en vul deze met het water, de witte wijn en het citroensap.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet circa 1 uur in de oven. Controleer of de artisjokken gaar zijn door met een mes aan de onderkant in de steelaanzet te prikken.
  • Verwijder de aluminiumfolie van de artisjokken en zet nog circa 5 minuten terug in de oven tot het broodkruim goudbruin is.

Vanuit Amsterdam kookt Roberta Pagnier de modern Italiaanse keuken. Haar inspiratie haalt ze uit Rome, waar ze elke aflevering de couleur locale opsnuift, proeft, ruikt en voelt. Ze ontmoet allerlei mensen en stuit op culinaire schatten. Dit brengt ze terug naar haar eigen keuken waar ze laat zien dat de Italiaanse keuken meer is dan alleen pasta en pizza.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker