Knapperig gevulde artisjokken
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verwijder de steel van de artisjok. Knip de puntige delen van elk blaadje af met een schaar.
- Rasp de schil van de citroen. Halveer de citroen en wrijf alle snijvlakken van de artisjok in.
- Maal het brood, de parmezaan, de pecorino, de teentjes knoflook, de citroenrasp, de boter en de olijfolie tot een grof broodkruim in de keukenmachine. Breng op smaak met versgemalen peper.
- Vul de artisjok met het broodkruim. Duw het broodkruim met je vingers tussen de blaadjes.
- Pers de citroen uit.
- Zet de artisjokken in een ovenschaal en vul deze met het water, de witte wijn en het citroensap.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet circa 1 uur in de oven. Controleer of de artisjokken gaar zijn door met een mes aan de onderkant in de steelaanzet te prikken.
- Verwijder de aluminiumfolie van de artisjokken en zet nog circa 5 minuten terug in de oven tot het broodkruim goudbruin is.
0 reacties