Knapperig gevulde artisjokken

13
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten kooktijd
1 uur en 40 minuten totale tijd

Knapperig gevulde artisjokken

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verwijder de steel van de artisjok. Knip de puntige delen van elk blaadje af met een schaar.
  • Rasp de schil van de citroen. Halveer de citroen en wrijf alle snijvlakken van de artisjok in.
  • Maal het brood, de parmezaan, de pecorino, de teentjes knoflook, de citroenrasp, de boter en de olijfolie tot een grof broodkruim in de keukenmachine. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Vul de artisjok met het broodkruim. Duw het broodkruim met je vingers tussen de blaadjes.
  • Pers de citroen uit.
  • Zet de artisjokken in een ovenschaal en vul deze met het water, de witte wijn en het citroensap.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet circa 1 uur in de oven. Controleer of de artisjokken gaar zijn door met een mes aan de onderkant in de steelaanzet te prikken.
  • Verwijder de aluminiumfolie van de artisjokken en zet nog circa 5 minuten terug in de oven tot het broodkruim goudbruin is.

Ingredienten

4
Personen

Knapperig gevulde artisjokken

  • 4 artisjokken
  • 1 citroen
  • 4 droge witte boterhammen
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g geraspte Pecorino Romano
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 g roomboter
  • 50 ml olijfolie extra vergine
  • 150 ml water
  • 150 ml witte wijn
  • olijfolie extra vergine

Extra nodig

  • schaar
  • keukenmachine
  • ovenschaal
  • aluminium folie
Geef je waardering
13