Kleverige honing-gembercake

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd
Cake
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. Vet het bakpapier ook nog lichtjes in.

Rasp de pompoen. Meng de bloem met het zout, bakpoeder, zuiveringszout, gember, kruiden en nootmuskaat. Maak een kuiltje in het midden. Verwarm de honing in de magnetron, voeg de pompoensnippers toe en roer goed door. Voeg het pompoenmengsel toe aan de droge ingrediënten (in het kuiltje) en meng deze stukje bij beetje door het pompoenmengsel met een siliconen garde, tot je een nat beslag hebt. Bak de cake circa 45 minuten in het midden van de oven gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Glazuur
Meng alle ingrediënten goed met elkaar en sprenkel over de cake.

Tip: Laat de cake goed afkoelen voor je het bakpapier losmaakt. Omdat er geen vet in deze cake zit, kan hij plakkerig zijn.

Ingredienten

1
Porties

Cake

  • 340 g honing
  • 250 g pompoenvruchtvlees
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda of zuiveringszout
  • 1 snufje zout
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl koekkruiden
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 citroen

Glazuur

  • 4 el poedersuiker
  • 2 el citroensap
  • 4 stukjes gekonfijte gember

Extra nodig

  • cakeblik
  • bakpapier
Geef je waardering
7