Deze bekende amandelschuim-koekjes met heerlijke crèmelaag én chocolade toppen, zijn de ultieme traktatie voor bij de koffie (of thee!). En het állerlekkerst zijn ze natuurlijk als ze zelfgemaakt zijn. Miljuschka deelt haar makkelijke recept.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

20
Porties

Bokkenpoten

  • 100 g amandelmeel
  • 50 g poedersuiker
  • 20 g bloem
  • 10 g cacaopoeder
  • 4 eiwitten
  • mespuntje zout
  • 150 g suiker
  • 30 g amandelschaafsel

Vulling

  • 1/2 vanillestokje
  • 65 ml slagroom
  • 35 g gecondenseerde melk
  • 200 g witte chocolade

Afwerking

  • 200 g pure chocolade

Extra nodig

  • Mixer met garde
  • 2 spuitzakken
  • glad spuitmondje (nummer 10)
  • glad spuitmondje (nummer 8)
  • bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Bokkenpoten 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht). 

Stap 2: 
Zeef het amandelmeel, de poedersuiker, de bloem en cacaopoeder in een kom. Meng kort door.  

Stap 3: 
Mix in een andere en vetvrije kom de eiwitten met het zout. Mix tot zacht schuim en voeg dan lepel voor lepel de kristalsuiker toe terwijl je blijft mixen. Klop nog 5 minuten door of totdat het eiwitschuim stijf is. 

Stap 4: 
Spatel de droge gezeefde ingrediënten zo luchtig mogelijk door het eiwitschuim. Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje nummer 10. Spuit banen van 5 cm lang op bakpapier en bestrooi de bokkenpoten met amandelschaafsel.  

Stap 5: 
Bak 15-20 minuten in de oven op 160 °C. 

Vulling 

Stap 1: 
Schraap het merg uit het vanillestokje.  

Stap 2: 
Doe de slagroom samen met de gecondenseerde melk, de vanillemerg en het vanillestokje in een pannetje. Verwarm dit mengsel op medium-laag vuur. Breek de witte chocolade in stukjes en voeg toe aan de pan. 

Stap 3: 
Roer goed door tot alles is gemengd en de chocolade is gesmolten. Haal het vanillestokje eruit. Giet het mengsel in een kom. Laat afkoelen op het aanrecht en vervolgens opstijven in de koelkast. 

Stap 4:
Spatel de afgekoelde vulling even door en doe in een spuitzak met een glad spuitmondje nummer 8. 

Afwerking 

Stap 1: 
Smelt de pure chocolade. dit kan au bain-marie of in de magnetron. 

Stap 2: 
Leg de helft van de gebakken bokkenpootjes neer met de binnenkant naar boven. Spuit de vulling erop. Druk de andere helft van de bokkenpootjes erop. Dip beide kanten van de bokkenpootjes in de gesmolten chocolade. 

Stap 3: 
Laat uitharden op bakpapier. Dit kan in de koelkast of kamertemperatuur.  

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Geef je waardering

21
Bokkenpoten
Bokkenpoten (ver)