Soezen
Verwarm de oven voor op 210 ºC. Breng het water, melk, boter en het zout in
een pan aan de kook. Roer de bloem erdoor en gaar de bloem in circa 5 minuten.
Haal de pan van het vuur en roer één voor één de eieren erdoor. Schep het
beslag in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit grote doppen op een met
bakpapier beklede bakplaat en bak de soezen in de oven in circa 25 minuten
goudbruin en gaar. Laat de soezen in de oven afkoelen.
Karamelroom
Karamelliseer 75 g suiker. Breng 50 milliliter slagroom aan de kook en
schenk de room voorzichtig bij de karamel. Roer goed door tot de karamel opgelost
is. Breng de karamelroom op smaak met een snufje zout. Haal de pan van het vuur
en roer de boter erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen.
Klop de rest van de slagroom met de rest van de suiker stijf en meng met de karamelsaus. Schep de slagroom in een spuitzak met glad spuitmondje. Snijd de bovenkant van de soezen en vul de soezen met de karamelroom. Leg het kapje omgekeerd op de karamelroom en spuit er een toef slagroom op.
Fruit
Maak
de aardbeien schoon en ris de rode bessen. Meng de bramen met de blauwe bessen.
Verdeel het fruit over de karamelroom.
Rode marsepein
Meng het bietenpoeder met een scheutje bietensap en kneed door de marsepein
tot de marsepein egaal rood gekleurd is.Rol de marsepein uit tot een lange dunne plak. Snijd
strakke banen van 2 centimeter dik en leg 2 banen kruislings over een soes.
Vouw de uiteindes onder de soes. Maak ook een kleine strik op de soezen.
Verdun de abrikozenjam met een beetje water. Bestrijk de marsepein met de abrikozenjam voor een mooie glans laag.
Meld je aan en praat mee