De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kipstoof met kappertjes en mollica (broodkruim)

60 min kooktijd
Kipstoof met kappertjes en mollica (broodkruim)

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kipstoof
Pel en hak de uien en knoflook grof. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook. Voeg de landhoen toe en bak rondom goudbruin. Rasp de citroen boven de pan. Voeg de gepelde tomaten, zout en peper toe. Stoof de landhoen in circa 45 minuten op laag vuur gaar. Breng een pan met water aan de kook en kook de penne beetgaar.

Mollica
Maal het brood in de keukenmachine of in kleine porties met de staafmixer fijn. Maal de amandelen fijn en meng met het broodkruim. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak een kwart van het broodkruim goudbruin en knapperig. Houd de pan in beweging tijdens het bakken. Zo verkrijg je een gelijkmatige kleur. Laat afkoelen en breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie en de kappertjes fijn. Voeg het overige broodkruim met de peterselie en kappertjes toe aan de landhoen en laat circa 5 minuten meegaren.

Serveer
Roer de penne door de kipstoof. Bestrooi voor het serveren de kipstoof met de mollica, oftewel, het gebakken broodkruim, peterselie, citroen rasp en schenk er wat olijfolie overheen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker