Kipstoof met kappertjes en mollica (broodkruim)

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Kipstoof
Pel en hak de uien en knoflook grof. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook. Voeg de landhoen toe en bak rondom goudbruin. Rasp de citroen boven de pan. Voeg de gepelde tomaten, zout en peper toe. Stoof de landhoen in circa 45 minuten op laag vuur gaar. Breng een pan met water aan de kook en kook de penne beetgaar.

Mollica
Maal het brood in de keukenmachine of in kleine porties met de staafmixer fijn. Maal de amandelen fijn en meng met het broodkruim. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak een kwart van het broodkruim goudbruin en knapperig. Houd de pan in beweging tijdens het bakken. Zo verkrijg je een gelijkmatige kleur. Laat afkoelen en breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie en de kappertjes fijn. Voeg het overige broodkruim met de peterselie en kappertjes toe aan de landhoen en laat circa 5 minuten meegaren.

Serveer
Roer de penne door de kipstoof. Bestrooi voor het serveren de kipstoof met de mollica, oftewel, het gebakken broodkruim, peterselie, citroen rasp en schenk er wat olijfolie overheen.

Ingredienten

4
Personen

Kipstoof met kappertjes en mollica

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 landhoen
  • 1 citroen
  • 800 g gepelde tomaten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 300 g penne
  • 0.5 bosje peterselie
  • 4 el kappertjes in het zout
  • 100 g amandelen
  • 200 g landbrood (van een paar dagen oud)

Extra nodig

  • keukenmachine
Geef je waardering
0