Kipsaltimbocca met gnocchi

25
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Gnocchi

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de paprika’s grof.
  • Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de ui, knoflook en de rode peper circa 2 minuten. Voeg de tomaten en de paprika’s toe en bak in circa 8 minuten stuk. Pureer het geheel met een staafmixer en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer de gnocchi door de geroosterde paprika-tomatensaus. 

Kipsaltimbocca

  • Leg de kipfilets uit op een vel bakpapier. Vouw het bakpapier dubbel en sla de kipfilets plat met behulp van een pan.
  • Pluk de blaadjes salie en verdeel over de platgeslagen kip.
  • Verdeel de plakken ham over de salie. Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipsaltimbocca om en om in circa 8 minuten gaar en krokant.

Serveren

  • Verdeel de gnocchi over de borden. Verdeel de kipsaltimbocca en de rucola erover. Lepel de balsamicostroop eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Kipsaltimbocca met gnocchi

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 500 g pomodoritomaten
  • 295 g geroosterde rode paprika's
  • olijfolie om in te bakken
  • 500 g gnocchi di patate
  • 400 g kipfilet
  • 0.5 bosje salie
  • 75 g parmaham
  • 75 g rucola
  • 2 el balsamicostroop

Extra nodig

  • staafmixer
  • bakpapier
  • prikkers
Geef je waardering
25