Gnocchi
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Snijd de paprika’s grof.
- Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de ui, knoflook en de rode peper circa 2 minuten. Voeg de tomaten en de paprika’s toe en bak in circa 8 minuten stuk. Pureer het geheel met een staafmixer en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer de gnocchi door de geroosterde paprika-tomatensaus.
Kipsaltimbocca
- Leg de kipfilets uit op een vel bakpapier. Vouw het bakpapier dubbel en sla de kipfilets plat met behulp van een pan.
- Pluk de blaadjes salie en verdeel over de platgeslagen kip.
- Verdeel de plakken ham over de salie. Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipsaltimbocca om en om in circa 8 minuten gaar en krokant.
Serveren
- Verdeel de gnocchi over de borden. Verdeel de kipsaltimbocca en de rucola erover. Lepel de balsamicostroop eroverheen.
0 reacties