Kippenvleugels met barbecuesaus in de oven en schimmelkaascrème
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe in een diepe pan de ketchup, worcestersaus, bloemenhoning, appelazijn, suiker, tomatenpuree, sojasaus, paprikapoeder en olijfolie en kook het geheel circa 10 minuten in tot een saus.
- Leg de kip op een bakplaat.
- Giet het mengsel over de kip en bak in de voorverwarmde oven.
- Snijd de bleekselderij fijn en meng deze samen met de schimmelkaas en room in een kom.
- Serveer de kip, wanneer deze gaar is, samen met de room.
- Laat de tarwekorrels 1 dag in water rusten.
- Meng in een kommetje de granaatappelsaus met de olijfolie.
- Snijd de salie fijn en de kerstomaatjes in vieren.
- Snipper de peterselie en snijd de fetakaas in blokjes.
- Meng de tarwe met de andere ingrediënten in een slakom, overgiet met de saus en serveer met de kip.
0 reacties