Gabriele Sponza

Ingredienten

10
Porties

Kippenvleugels met barbecuesaus in de oven en schimmelkaascrème

  • 1 glas ketchup
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el bloemenhoning
  • 0.25 kopje appelazijn
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.25 kopje olijfolie
  • 20 kippenvleugels met bot
  • 0.5 kopje schimmelkaas naar keuze
  • 3 stengels bleekselderij
  • 0.5 kopje room

Salie en tarwesalade met feta

  • 2 glazen tarwekorrels
  • 1 bosje salie
  • 4 blokken feta
  • 10 cherrytomaatjes
  • 0.5 bosje peterselie
  • 1 el granaatappelsaus
  • 1 el honing
  • 0.25 kopje olijfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Kippenvleugels met barbecuesaus in de oven en schimmelkaascrème

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe in een diepe pan de ketchup, worcestersaus, bloemenhoning, appelazijn, suiker, tomatenpuree, sojasaus, paprikapoeder en olijfolie en kook het geheel circa 10 minuten in tot een saus. 
  • Leg de kip op een bakplaat.
  • Giet het mengsel over de kip en bak in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de bleekselderij fijn en meng deze samen met de schimmelkaas en room in een kom.
  • Serveer de kip, wanneer deze gaar is, samen met de room.
Salie en tarwesalade met feta
  • Laat de tarwekorrels 1 dag in water rusten.
  • Meng in een kommetje de granaatappelsaus met de olijfolie.
  • Snijd de salie fijn en de kerstomaatjes in vieren.
  • Snipper de peterselie en snijd de fetakaas in blokjes.
  • Meng de tarwe met de andere ingrediënten in een slakom,  overgiet met de saus en serveer met de kip. 

Geef je waardering

20
Kippenvleugels met barbecuesaus in de oven en schimmelkaascrème