Kippenvleugels met barbecuesaus in de oven en schimmelkaascrème

7
Gemiddeld
Kippenvleugels met barbecuesaus in de oven en schimmelkaascrème

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Kippenvleugels met barbecuesaus in de oven en schimmelkaascrème

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe in een diepe pan de ketchup, worcestersaus, bloemenhoning, appelazijn, suiker, tomatenpuree, sojasaus, paprikapoeder en olijfolie en kook het geheel circa 10 minuten in tot een saus. 
  • Leg de kip op een bakplaat.
  • Giet het mengsel over de kip en bak in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de bleekselderij fijn en meng deze samen met de schimmelkaas en room in een kom.
  • Serveer de kip, wanneer deze gaar is, samen met de room.
Salie en tarwesalade met feta
  • Laat de tarwekorrels 1 dag in water rusten.
  • Meng in een kommetje de granaatappelsaus met de olijfolie.
  • Snijd de salie fijn en de kerstomaatjes in vieren.
  • Snipper de peterselie en snijd de fetakaas in blokjes.
  • Meng de tarwe met de andere ingrediënten in een slakom,  overgiet met de saus en serveer met de kip. 

Ingredienten

10
Porties

Kippenvleugels met barbecuesaus in de oven en schimmelkaascrème

  • 1 glas ketchup
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el bloemenhoning
  • 0.25 kopje appelazijn
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.25 kopje olijfolie
  • 20 kippenvleugels met bot
  • 0.5 kopje schimmelkaas naar keuze
  • 3 stengels bleekselderij
  • 0.5 kopje room

Salie en tarwesalade met feta

  • 2 glazen tarwekorrels
  • 1 bosje salie
  • 4 blokken feta
  • 10 cherrytomaatjes
  • 0.5 bosje peterselie
  • 1 el granaatappelsaus
  • 1 el honing
  • 0.25 kopje olijfolie
Geef je waardering
7