De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kippenvleugels met barbecuesaus in de oven en schimmelkaascrème

45 min kooktijd
Kippenvleugels met barbecuesaus in de oven en schimmelkaascrème

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kippenvleugels met barbecuesaus in de oven en schimmelkaascrème

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe in een diepe pan de ketchup, worcestersaus, bloemenhoning, appelazijn, suiker, tomatenpuree, sojasaus, paprikapoeder en olijfolie en kook het geheel circa 10 minuten in tot een saus. 
  • Leg de kip op een bakplaat.
  • Giet het mengsel over de kip en bak in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de bleekselderij fijn en meng deze samen met de schimmelkaas en room in een kom.
  • Serveer de kip, wanneer deze gaar is, samen met de room.
Salie en tarwesalade met feta
  • Laat de tarwekorrels 1 dag in water rusten.
  • Meng in een kommetje de granaatappelsaus met de olijfolie.
  • Snijd de salie fijn en de kerstomaatjes in vieren.
  • Snipper de peterselie en snijd de fetakaas in blokjes.
  • Meng de tarwe met de andere ingrediënten in een slakom,  overgiet met de saus en serveer met de kip. 

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker