Kipkerrie-aardappelgebakjes

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

10 minuten kooktijd
80 minuten totale tijd
Kipkerrie-aardappelgebakjes
Boen de aardappels schoon. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels circa 30 minuten tot ze gaar zijn. Laat ze uitwasemen. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
 Breng het water, melk, boter, kerriepoeder en zout aan de kook en voeg in één keer de bloem toe. Roer de bloem gaar tot deze begint te “zweten”, haal de pan van het vuur en spatel één voor één de eieren erdoor. Snijd de ananas en de gerookte kip in blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng het beslag met de bieslook (houd een beetje apart om te garneren), kip en de ananas. Halveer de aardappels, hol ze uit met een parisienneboor en vul met kipkerrievulling. Verdeel de aardappels over een ovenschaal. Bak de aardappels circa 30 minuten in de oven.

Hollandaisesaus
Klop de eidooiers met azijn en wijn au bain-marie luchtig en gaar. Smelt de boter. Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan de luchtig geklopte eidooiers. Voeg naar smaak een beetje zout en peper toe.

Serveer de Hollandaisesaus bij de kipkerrie-aardappelgebakjes. Garneer met de gesneden bieslook.

Ingredienten

6
Personen

Kipkerrie-aardappelgebakjes

  • 3 grote aardappels
  • 50 ml water
  • 50 ml melk
  • 50 g boter
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 50 g bloem
  • 2 eieren
  • 60 g ananas
  • 150 g gerookte kip
  • 0.5 bosje bieslook

Hollandaisesaus

  • 3 eidooiers
  • 2 el azijn
  • 4 el witte wijn
  • 250 g boter

Extra nodig

  • parisienneboor
  • ovenschaal
Geef je waardering
0