Kipcurry met Mango lassi

5
Makkelijk
Kipcurry met Mango lassi

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

De kip curry maken:

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  • Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd hem in kleine blokjes.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Snijd de kip in blokjes.
  • Meng de kipblokjes met het kerriepoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, 1 theelepel zout, rode peper en de knoflook.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui kort.
  • Voeg de gemarineerde kip toe en bak al roerend in circa 5 minuten gaar.
  • Giet de rijst af en laat droog stomen.
  • Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  • Bak de spinazie kort mee met de kip en voeg 200 ml kokosmelk en de gekookte rijst toe. Roer alles goed door.

De mango lassi:

  • Schil de mango, verwijder de pit en snijd hem in blokjes.
  • Pureer met een staafmixer de mango met de yoghurt, 200 ml kokosmelk en chilipoeder.

Ingredienten

4
Personen

Kip curry

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 2 rode pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g kipfilet
  • 3 tl kerriepoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 ui
  • zonnebloemolie
  • 500 g spinazie
  • 400 ml kokosmelk
  • zout
  • versgemalen peper

Mango lassi

  • 1 mango
  • 300 ml magere yoghurt
  • 0.5 tl chilipoeder
Kipcurry met Mango lassi
Geef je waardering
5