De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kip van de bakplaat

Heerlijke gekruide kip van de bakplaat uit Jordanië!

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kip van de bakplaat

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de kip in stukken en leg ze op de bakplaat. Meng de tomatenketchup, komijn, za’atar, tabasco en olijfolie. Schenk dit over de kip en wrijf het goed in. Snijd de aubergines, wortels en uien in stukken. Snijd de aardappels in partjes. Leg dit alles op de bakplaat bij de kip en bestrooi met zout. Meng alles goed door en dek af met aluminiumfolie. Bak het gerecht in de voorverwarmde over in circa 45 minuten gaar.

Dit recept komt uit de aflevering over Jordanië van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.