Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de kip in stukken en leg ze op de bakplaat. Meng de tomatenketchup, komijn, za’atar, tabasco en olijfolie. Schenk dit over de kip en wrijf het goed in. Snijd de aubergines, wortels en uien in stukken. Snijd de aardappels in partjes. Leg dit alles op de bakplaat bij de kip en bestrooi met zout. Meng alles goed door en dek af met aluminiumfolie. Bak het gerecht in de voorverwarmde over in circa 45 minuten gaar.
Dit recept komt uit de aflevering over Jordanië van het programma The Taste of Life Travel.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
kip van de bakplaat
Heerlijke gekruide kip van de bakplaat uit Jordanië!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma The Taste of Life Travel
In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties