Kip uit het pannetje
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
- Pel en snijd de ui grof. Pel en snijd de knoflook grof.
- Maak de bospeentjes schoon. Schil/schrap de bospeentjes en snijd in gelijke stukken.
- Bestrooi de kip met een beetje zout en peper.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip op de velkant om en om goudbruin in circa 4 minuten. Haal de kip uit de pan.
- Bak de aardappel, ui en knoflook circa 2 minuten in de pan van de kip.
- Voeg de bospeentjes en kip weer toe, schenk het bier erop en breng aan de kook. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Voeg het laurierblaadje toe.
- Zet het vuur laag en stoof het gerecht met de deksel op de pan in circa 25 minuten gaar.
- Voeg op het laatste moment de doperwten toe en gaar kort mee.
- Roer de maïzena aan met een scheutje en voeg toe.
- Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Verwijder het laurierblaadje.
Salade
- Verwijder de kern van de witte kool en snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in reepjes.
- Meng in een kom de witte kool, appel, rozijnen en yoghurt.
- Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper.
Tip
- Als je een kool salade langer laat staan zal hij zachter worden door de zuren van de yoghurt. In plaats van witte kool kun je ook de mildere spitskool gebruiken.
0 reacties