Kip uit het pannetje

11
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kip uit het pannetje

  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
  • Pel en snijd de ui grof. Pel en snijd de knoflook grof.
  • Maak de bospeentjes schoon. Schil/schrap de bospeentjes en snijd in gelijke stukken.
  • Bestrooi de kip met een beetje zout en peper.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip op de velkant om en om goudbruin in circa 4 minuten. Haal de kip uit de pan.
  • Bak de aardappel, ui en knoflook circa 2 minuten in de pan van de kip.
  • Voeg de bospeentjes en kip weer toe, schenk het bier erop en breng aan de kook. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Voeg het laurierblaadje toe.
  • Zet het vuur laag en stoof het gerecht met de deksel op de pan in circa 25 minuten gaar.
  • Voeg op het laatste moment de doperwten toe en gaar kort mee.
  • Roer de maïzena aan met een scheutje en voeg toe.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Verwijder het laurierblaadje.

Salade

  • Verwijder de kern van de witte kool en snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in reepjes.
  • Meng in een kom de witte kool, appel, rozijnen en yoghurt.
  • Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper.

Tip

  • Als je een kool salade langer laat staan zal hij zachter worden door de zuren van de yoghurt. In plaats van witte kool kun je ook de mildere spitskool gebruiken.

Ingredienten

4
Personen

Kip uit het pannetje

  • 800 g aardappels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bos bospeentjes
  • 4 kippendijen
  • zonnebloemolie
  • 300 ml bier
  • 1 laurierblaadje
  • 200 g doperwten
  • 1 el maïzena

Salade

  • 0.5 witte kool
  • 1 appel (Granny Smith)
  • 50 g rozijnen
  • 100 ml magere yoghurt
Geef je waardering
11