De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kip uit de oven

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kip uit de oven

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Maak de wortelen schoon en snij ze door midden.
  • Maak de uien schoon en snij ze in vieren.
  • Sla de knoflooktenen plat.
  • Leg de wortelen, uien en knoflook in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, zeezout en peper. Hussel even goed zodat de olie overal gelijk is.
  • Smeer de kip goed in met zout en peper ook de binnenkant.
  • Scheur de salie in kleine stukjes en stop die in de buikholte van de kip samen met een klont boter.
  • Sluit het gat bij poten af met een halve citroen dat scheelt weer opbinden.
  • Smeer de kip in met olijfolie.
  • Nu ga ik je iets tegennatuurlijks vragen. Strooi nog meer zout over het bovenste velletje en masseer dat erin. Hierdoor zal je namelijk dat knapperige velletje krijgen.
  • Zet de kip 10 minuten op 220 °C in de oven. Draai dan terug naar 160 °C en laat haar nog 1 uur en 20 minuten braden.

Mocht je nou niet in staat zijn geweest om de Poulet Noir te kopen. Draai dan na 10 minuten terug naar 180 °C. Braadt de kip tussen de 30 tot 45 minuten afhankelijk van de grootte.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.