Kip uit de oven

26
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
2 uur totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Maak de wortelen schoon en snij ze door midden.
  • Maak de uien schoon en snij ze in vieren.
  • Sla de knoflooktenen plat.
  • Leg de wortelen, uien en knoflook in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, zeezout en peper. Hussel even goed zodat de olie overal gelijk is.
  • Smeer de kip goed in met zout en peper ook de binnenkant.
  • Scheur de salie in kleine stukjes en stop die in de buikholte van de kip samen met een klont boter.
  • Sluit het gat bij poten af met een halve citroen dat scheelt weer opbinden.
  • Smeer de kip in met olijfolie.
  • Nu ga ik je iets tegennatuurlijks vragen. Strooi nog meer zout over het bovenste velletje en masseer dat erin. Hierdoor zal je namelijk dat knapperige velletje krijgen.
  • Zet de kip 10 minuten op 220 °C in de oven. Draai dan terug naar 160 °C en laat haar nog 1 uur en 20 minuten braden.

Mocht je nou niet in staat zijn geweest om de Poulet Noir te kopen. Draai dan na 10 minuten terug naar 180 °C. Braadt de kip tussen de 30 tot 45 minuten afhankelijk van de grootte.

Ingredienten

1
Porties

Kip uit de oven

  • 1 hele kip(poulet Noir) schoongemaakt
  • 1 bos wortelen
  • 2 rode uien
  • 8 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 10 blaadjes salie
  • 1 klont roomboter
  • 0.5 citroen
Geef je waardering
26