De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip uit de oven

90 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Kip uit de oven

Een recept van

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Maak de wortelen schoon en snij ze door midden.
  • Maak de uien schoon en snij ze in vieren.
  • Sla de knoflooktenen plat.
  • Leg de wortelen, uien en knoflook in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, zeezout en peper. Hussel even goed zodat de olie overal gelijk is.
  • Smeer de kip goed in met zout en peper ook de binnenkant.
  • Scheur de salie in kleine stukjes en stop die in de buikholte van de kip samen met een klont boter.
  • Sluit het gat bij poten af met een halve citroen dat scheelt weer opbinden.
  • Smeer de kip in met olijfolie.
  • Nu ga ik je iets tegennatuurlijks vragen. Strooi nog meer zout over het bovenste velletje en masseer dat erin. Hierdoor zal je namelijk dat knapperige velletje krijgen.
  • Zet de kip 10 minuten op 220 °C in de oven. Draai dan terug naar 160 °C en laat haar nog 1 uur en 20 minuten braden.

Mocht je nou niet in staat zijn geweest om de Poulet Noir te kopen. Draai dan na 10 minuten terug naar 180 °C. Braadt de kip tussen de 30 tot 45 minuten afhankelijk van de grootte.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker