- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Maak de wortelen schoon en snij ze door midden.
- Maak de uien schoon en snij ze in vieren.
- Sla de knoflooktenen plat.
- Leg de wortelen, uien en knoflook in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, zeezout en peper. Hussel even goed zodat de olie overal gelijk is.
- Smeer de kip goed in met zout en peper ook de binnenkant.
- Scheur de salie in kleine stukjes en stop die in de buikholte van de kip samen met een klont boter.
- Sluit het gat bij poten af met een halve citroen dat scheelt weer opbinden.
- Smeer de kip in met olijfolie.
- Nu ga ik je iets tegennatuurlijks vragen. Strooi nog meer zout over het bovenste velletje en masseer dat erin. Hierdoor zal je namelijk dat knapperige velletje krijgen.
- Zet de kip 10 minuten op 220 °C in de oven. Draai dan terug naar 160 °C en laat haar nog 1 uur en 20 minuten braden.
Mocht je nou niet in staat zijn geweest om de Poulet Noir te kopen. Draai dan na 10 minuten terug naar 180 °C. Braadt de kip tussen de 30 tot 45 minuten afhankelijk van de grootte.
0 reacties