Kip Pilav

682
Makkelijk
Kip Pilav

Ingredienten

4
Personen

Kip pilav

  • 300 g pandanrijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 6 stengels bleekselderij
  • olijfolie om in te bakken
  • 70 g tomatenpuree
  • 4 perziken
  • 1 el ketjap
  • 1 banaan

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met kerriepoeder, een beetje zout en peper.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Schil en snijd de bleekselderij in stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten.
  • Voeg de knoflook, kipfilet, paprika en bleekselderij toe en bak circa 4 minuten.  
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
  • Halveer de perziken, verwijder de pitten en snijd de perziken in kleine stukjes. Voeg toe en laat circa 10 minuten sudderen.
  • Voeg de ketjap toe en warm het geheel circa 1 minuut goed door.
  • Snijd de banaan in plakjes en roer door de kip.
Kip Pilav
Geef je waardering
682