De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kip ketjap met boontjes en rijst

Kip ketjap met boontjes en rijst is een heerlijk gerecht. Probeer het zelf en geniet!

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
kipketjap

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

"Kip ketjap met boontjes en rijst. Zo'n gerecht waar je gegarandeerd twee keer van opschept en altijd in de smaak valt. Het ultieme comfortfood: echt het uitproberen waard dus."

Bereidingswijze

Kip ketjap

  1. Pel en snipper de ui. Pel en rasp de knoflook. Schil de gember. Verhit een ruime bakpan waar alle kipkluifjes in passen. Smelt de boter. Bak de kipkluifjes rondom in de roomboter goudbruin op matig vuur. 

  2.  Voeg dan de ui en knoflook toe. Rasp de gember boven de pan en bak dit kort mee. Voeg daarna de ketjap, oestersaus, tomatenketchup en honing toe en meng goed door. Voeg 150 ml water toe aan de pan. 

  3. Gaar de kipkluifjes in 20 minuten op matig vuur met een deksel op de pan. 

Boontjes en rijst

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Maak ondertussen de haricots verts schoon. Kook de haricots verts in ongeveer 6 minuten gaar en giet ze daarna af. Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Serveren

  1. Haal na 20 minuten de deksel van de pan, laat de saus op matig vuur inkoken tot het een mooie plakkerige laag om de kip vormt. Zet daarna het vuur uit. 

  2. Serveer de kip ketjap met de rijst en haricots verts, wat fijngesneden bosuiringetjes en gebakken uitjes.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

5 reacties

Gember staat niet bij de ingrediënten
Rik te Loo
07-04-2023
Heerlijk simpel gerecht
Ralph Peters
28-11-2023
Hoeveel , Gember moet er in het gerecht . Staat niet bij ingrediënten.
Karin van den Bos
28-11-2023
Ik wil dit recept gaan maken voor een hele grote groep (60 personen). Moet ik de saus dan ook evenredig vermenigvuldigen? Lijkt mij dan erg veel saus worden in verhouding. En zo nee, met welke factor moet ik dan de sausingredienten vermenigvuldigen?
Annerose Büchel van Steenbergen
25-11-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.