De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip ketjap met boontjes en rijst

Kip ketjap met boontjes en rijst. Zo'n bord waar je gegarandeerd twee keer van opschept en altijd in de smaak valt. Gezond en ook nog eens erg lekker: het uitproberen waard dus.

45 min voorbereidingstijd
kipketjap

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Kip ketjap met boontjes en rijst. Zo'n gerecht waar je gegarandeerd twee keer van opschept en altijd in de smaak valt. Het ultieme comfortfood: echt het uitproberen waard dus.

Bereidingswijze

Kip ketjap 
Pel en snipper de ui. Pel en rasp de knoflook. Schil de gember. Verhit een ruime bakpan waar alle kipkluifjes in passen. Smelt de boter. Bak de kipkluifjes rondom in de roomboter goudbruin op matig vuur. Voeg dan de ui en knoflook toe. Rasp de gember boven de pan en bak dit kort mee. Voeg daarna de ketjap, oestersaus, tomatenketchup en honing toe en meng goed door. Voeg 150 ml water toe aan de pan. Gaar de kipkluifjes in 20 minuten op matig vuur met een deksel op de pan. 

Boontjes en rijst 
Breng een ruime pan water aan de kook. Maak ondertussen de haricots verts schoon. Kook de haricots verts in ongeveer 6 minuten gaar en giet ze daarna af. Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Serveren 

Stap 1: 
Haal na 20 minuten de deksel van de pan, laat de saus op matig vuur inkoken tot het een mooie plakkerige laag om de kip vormt. Zet daarna het vuur uit. 

Stap 2: 
Serveer de kip ketjap met de rijst en haricots verts, wat fijngesneden bosuiringetjes en gebakken uitjes.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

5 reacties

Gember staat niet bij de ingrediënten
Rik te Loo
07-04-2023
Heerlijk simpel gerecht
Ralph Peters
28-11-2023
Hoeveel , Gember moet er in het gerecht . Staat niet bij ingrediënten.
Karin van den Bos
28-11-2023
Ik wil dit recept gaan maken voor een hele grote groep (60 personen). Moet ik de saus dan ook evenredig vermenigvuldigen? Lijkt mij dan erg veel saus worden in verhouding. En zo nee, met welke factor moet ik dan de sausingredienten vermenigvuldigen?
Annerose Büchel van Steenbergen
25-11-2024

Ook lekker