Kip ketjap met boontjes en rijst. Zo'n gerecht waar je gegarandeerd twee keer van opschept en altijd in de smaak valt. Het ultieme comfortfood: echt het uitproberen waard dus.

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Kip Ketjap

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kg kipkluifjes
  • 2 el roomboter
  • 100 ml ketjap manis
  • 2 el oestersaus
  • 3 el tomatenketchup
  • 2 el honing
  • 150 ml water

Boontjes en rijst

  • 500 g haricot verts
  • 250 g pandanrijst
  • 1 bosui
  • 4 el gebakken uitjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Kip ketjap 
Pel en snipper de ui. Pel en rasp de knoflook. Schil de gember. Verhit een ruime bakpan waar alle kipkluifjes in passen. Smelt de boter. Bak de kipkluifjes rondom in de roomboter goudbruin op matig vuur. Voeg dan de ui en knoflook toe. Rasp de gember boven de pan en bak dit kort mee. Voeg daarna de ketjap, oestersaus, tomatenketchup en honing toe en meng goed door. Voeg 150 ml water toe aan de pan. Gaar de kipkluifjes in 20 minuten op matig vuur met een deksel op de pan. 

Boontjes en rijst 
Breng een ruime pan water aan de kook. Maak ondertussen de haricots verts schoon. Kook de haricots verts in ongeveer 6 minuten gaar en giet ze daarna af. Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Serveren 

Stap 1: 
Haal na 20 minuten de deksel van de pan, laat de saus op matig vuur inkoken tot het een mooie plakkerige laag om de kip vormt. Zet daarna het vuur uit. 

Stap 2: 
Serveer de kip ketjap met de rijst en haricots verts, wat fijngesneden bosuiringetjes en gebakken uitjes.

Geef je waardering

168
kipketjap