Discokip
Breng de kippenbouillon aan de kook. Maak de drumsticks schoon totdat je een mooi schoon botje hebt om beet te pakken. Laat de kip in de bouillon op laag vuur circa 20 minuten garen. Bewaar 500 ml van de bouillon voor de stickeysaus. Bereid de helft van de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit een ruime pan met olie tot 180 ºC. Frituur de andere helft van de mihoen in circa 3 minuten tot deze krokant is. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit olie in een pan en bak de kip om en om goudbruin.
Stickysaus
Breng de bewaarde kippenbouillon samen met de tomatenketchup, sweet chilisaus en honing aan de kook. Rasp en pers de sinaasappel uit boven de saus. Roer het aardappelzetmeel samen met een scheutje water tot de saus een yoghurt-dikte heeft. Leg vervolgens de kip in de saus.
Honinggroenten
Maak de boontjes schoon en snijd ze in kleine stukjes. Blancheer de boontjes circa 3 minuten in water met een beetje zout. Laat afkoelen in koud water. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de bonen en paprika’s kort. Breng op smaak met honing, een beetje zout en versgemalen peper. Pluk en hak de peterselie en voeg dit als laatste toe.
Serveer
Verdeel de groente over de borden. Leg de gekookte mihoen in het midden van het bord en daaromheen leg je de groente. Verkruimel de gefrituurde mihoen en leg dit op de gekookte mihoen. De kippenbouten leg je op de gefrituurde mihoen. De kinderen kunnen, net als disco-dip voor ijsjes, de drumsticks lekker in de groente en mihoen dippen.
0 reacties