Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
Pindasaus
Pel en snipper de uien.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en fruit de helft van de uien. Bewaar de andere helft voor de bami.
Voeg pindakaas, ketjap en azijn toe en roer goed door tot er een gladde massa ontstaat. Voeg een kopje water toe om een mooie egale pindasaus te krijgen.
Laat circa 8 minuten zachtjes sudderen.
Groente
Snijd de tofu in kleine blokjes.
Pel en hak de knoflook fijn, meng de tofu erdoor en breng op smaak met zout.
Schil en rasp de wortel met een grove rasp.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijst. Snijd de komkommer in blokjes.
Snijd de prei in hele dunne ringetjes.
Schil en snijd de gember fijn.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok. Bak de tofu circa 1 minuut.
Voeg de groente, gember en de andere helft van de ui toe en bak circa 5 minuten mee.
Bami
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak spiegeleitjes.
Roer de mie door de tofu en de groente en breng op smaak met sojasaus.
Serveer de bami met de spiegeleitjes.
0 reacties