Kinderbami met pindasaus

14
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing.

Pindasaus

Pel en snipper de uien.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en fruit de helft van de uien. Bewaar de andere helft voor de bami.

Voeg pindakaas, ketjap en azijn toe en roer goed door tot er een gladde massa ontstaat. Voeg een kopje water toe om een mooie egale pindasaus te krijgen.

Laat circa 8 minuten zachtjes sudderen.

Groente

Snijd de tofu in kleine blokjes.

Pel en hak de knoflook fijn, meng de tofu erdoor en breng op smaak met zout.

Schil en rasp de wortel met een grove rasp.

Snijd de champignons in plakjes.

Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijst. Snijd de komkommer in blokjes.

Snijd de prei in hele dunne ringetjes.

Schil en snijd de gember fijn.

Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok. Bak de tofu circa 1 minuut.

Voeg de groente, gember en de andere helft van de ui toe en bak circa 5 minuten mee.

Bami

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak spiegeleitjes.

Roer de mie door de tofu en de groente en breng op smaak met sojasaus.

Serveer de bami met de spiegeleitjes.

 

Ingredienten

4
Personen

Kinderbami met pindasaus

  • 300 g mie
  • 2 uien
  • zonnebloemolie
  • 2 el pindakaas
  • 3 el ketjap
  • 1 el azijn
  • 200 g tofu
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 250 g champignons
  • 1 komkommer
  • 1 prei
  • 2 cm gemberwortel
  • 4 eieren
  • 1 el sojasaus
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
14