Aardappels
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Schil en snijd de aardappels in kleine partjes. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie. Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Hussel halverwege om.
Kibbeling
- Meng in een grote kom de bloem, maïzena en een snufje zout. Roer met een garde het bruisende bronwater erdoor.
- Snijd de kabeljauw in blokjes en wentel de kabeljauw door het beslag.
- Verhit een laag van circa 3 centimeter olie in een pan en frituur de kibbeling rondom in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
- Haal uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Hollands groentepannetje
- Schil de winterpeen, snijd in de lengte door vieren en vervolgens in plakjes.
- Halveer de spitskool in de lengte, verwijder de kern en snijd de spitskool in reepjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de spitskool en de winterpeen circa 4 minuten.
- Voeg de doperwten en de groentebouillon toe en stoof het geheel circa 4 minuten met de deksel op de pan.
- Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Remouladesaus
- Hak de kappertjes fijn. Snijd de augurken in blokjes. Hak de bieslook fijn.
- Meng in een kom de halvanaise, azijn, kappertjes en de bieslook en breng op smaak met een beetje zout en peper.
0 reacties