De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ketjapkip

15 min kooktijd
Ketjapkip

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Serehrijst
  • Kneus de serehstengel.
  • Kook de rijst met de serehstengel volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verwijder de serehstengel.

Ketjapkip
  • Dep de kipbraadsticks droog met keukenpapier.
  • Bestrooi de kipbraadsticks met Chinees 5-kruidenpoeder en een beetje zout.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kipbraadsticks om en om in circa 4 minuten goudbruin.
  • Schenk de ketjap manis, sojasaus, chilisaus en het water erbij, breng aan de kook en laat de kipbraadsticks circa 10 minuten op laag vuur pruttelen. 

Paksoi
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de paksoi in repen. 
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de paksoi toe en bak in circa 3 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verdeel de rijst over borden en schep de paksoi en de kipbraadsticks erop. Lepel de saus royaal over het gerecht.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker