

Bereidingswijze
15 minuten totale tijd
Serehrijst
Ketjapkip
Paksoi
Serveren
Verdeel de rijst over borden en schep de paksoi en de kipbraadsticks erop. Lepel de saus royaal over het gerecht.
- Kneus de serehstengel.
- Kook de rijst met de serehstengel volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwijder de serehstengel.
Ketjapkip
- Dep de kipbraadsticks droog met keukenpapier.
- Bestrooi de kipbraadsticks met Chinees 5-kruidenpoeder en een beetje zout.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kipbraadsticks om en om in circa 4 minuten goudbruin.
- Schenk de ketjap manis, sojasaus, chilisaus en het water erbij, breng aan de kook en laat de kipbraadsticks circa 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Paksoi
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de paksoi in repen.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de paksoi toe en bak in circa 3 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Verdeel de rijst over borden en schep de paksoi en de kipbraadsticks erop. Lepel de saus royaal over het gerecht.
Ingredienten
4
Personen
Serehrijst
- 1 serehstengel
- 300 g zilvervliesrijst
Ketjapkip
- 800 g kipbraadsticks
- 1 tl Chinees 5-kruidenpoeder
- arachideolie
- 3 el ketjap manis
- 2 el sojasaus
- 2 el chilisaus
- 200 ml water
Paksoi
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 paksoi
Extra nodig
- keukenpapier

Laat hier je reactie achter