Kersenstreuseltaart

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
1 uur en 10 minuten totale tijd

Harde wenerdeeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de boter met de suiker, het vanillemerg en het ei tot de suiker is opgelost. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Kaneelstreusel
Maal de volkorenkoekjes tot kruim. Wrijf samen met de bloem, boter, witte basterdsuiker, amandel- en kaneelpoeder tot kruimels.

Kersenvulling
Hak de walnoten grof en meng met de ontdooide kersen, de suiker en het aardappelzetmeel.

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rol het deeg uit en bekleed de ingevette springvorm ermee. Verdeel de helft van de streusel over de bodem, verdeel daarover de kersenvulling en dek af met de rest van de streusel. Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Harde wenerdeeg

  • 1 vanillestokje
  • 200 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 300 g bloem

Kaneelstreusel

  • 120 g volkorenkoekjes
  • 180 g bloem
  • 200 g boter
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 180 g amandelpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder

Kersenvulling

  • 100 g walnoten
  • 250 g diepvries kersen zonder pit
  • 150 g suiker
  • 1 el aardappelzetmeel

Extra nodig

  • plasticfolie
  • boter om in te vetten
  • springvorm van 25 cm doorsnede
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
4