De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kersenstreuseltaart

25 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Kersenstreuseltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de boter met de suiker, het vanillemerg en het ei tot de suiker is opgelost. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Kaneelstreusel
Maal de volkorenkoekjes tot kruim. Wrijf samen met de bloem, boter, witte basterdsuiker, amandel- en kaneelpoeder tot kruimels.

Kersenvulling
Hak de walnoten grof en meng met de ontdooide kersen, de suiker en het aardappelzetmeel.

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rol het deeg uit en bekleed de ingevette springvorm ermee. Verdeel de helft van de streusel over de bodem, verdeel daarover de kersenvulling en dek af met de rest van de streusel. Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker