Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
Verhit de boter in een ruime pan. Fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de kerriepoeder toe en laat circa 2 minuten myoteren. Voeg de bloem toe en laat circa 2 minuten garen. Blus af met de sherry en voeg de kippenbouillon en gembersiroop toe. Scheur de laurier in en voeg ook toe. Laat op laag vuur circa 20 minuten koken. Schenk de room erbij en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Provençaalse croutons
Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in kleine blokjes van circa 2 centimeter. Pel en snijd de knoflook. Verhit de olie en de boter in de koekenpan en verwarm de knoflook. Bak het brood met de Provençaalse kruiden in de knoflookolie in circa 4 minuten goudbruin en krokant.
Dragonolie
Pluk de dragon. Verwarm de olijfolie met dragon tot circa 45 ºC. Pureer de dragon met de warme olie fijn in een blender.
Serveren
Maak de soep net voor het serveren schuimig met de staafmixer. Schenk de soep in diepe borden en verdeel de croutons erover en druppel er dragonolie omheen. Rasp er limoenschil over en garneer met een paar blaadjes dragon.
kerriesoep met provençaalse croutons en dragonolie
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit de boter in een ruime pan. Fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de kerriepoeder toe en laat circa 2 minuten myoteren. Voeg de bloem toe en laat circa 2 minuten garen. Blus af met de sherry en voeg de kippenbouillon en gembersiroop toe
Meld je aan en praat mee