Kerrie-bloemkoolsoep met knoflookgarnalen

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Kerrie-bloemkoolsoep

  • Pel en snipper de ui grof.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Schil en snijd de aardappels in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en fruit de ui en de helft van de knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de bloemkool, aardappels en kerriepoeder toe en bak circa 4 minuten.
  • Schenk het water en de kookroom erbij en voeg de groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Kook in circa 8 minuten gaar. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Pluk de koriander en voeg toe aan de soep.

 Knoflookgarnalen

  • Maak de garnalen indien nodig schoon. Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de garnalen met de resterende knoflook om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar.
  • Halveer de citroen en blus de garnalen af met het sap van de citroen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Serveren

  • Verdeel de kerrie-bloemkoolsoep over soepborden/soepkommen. Verdeel de garnalen over de soep.

Ingredienten

4
Personen

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote bloemkool
  • 400 g vastkokende aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el kerriepoeder
  • 1.2 l water
  • 100 ml kookroom
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 0.5 bosje koriander
  • 400 g grote garnalen
  • 1 citroen

extra nodig

  • staafmixer
  • keukenpapier
Geef je waardering
0