De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

karhai paneer

Dit gerecht heeft als hoofdingrediënt Paneer: een typische Indiase kaassoort.

Karhai Paneer

Een recept van

Bereidingswijze

Bereiding

Kook of stoom de rijst.

Meng de gehakte uien met de korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma, verse koriander en 3 eetlepels olie tot een kruidig mengsel.

Verhit de olie in de wok en verwarm hierin het mengsel. Voeg hier de tomaten en paprika aan toe en blus af met het water. Laat deze saus kort pruttelen met zout en chilipoeder naar wens.

Voeg nu de paneer toe en schep voorzichtig door de saus. Laat dit voor 5 minuten op laag vuur koken. Het gerecht is nu klaar.

Serveren

Serveer de Karhai Paneer met de rijst.

… dat eet hij niet. Is dit oud-Hollandse spreekwoord nog steeds van toepassing? 

In Wat De Boer Niet Kent gaan koks uit alle windstreken de uitdaging aan om onze nuchtere boerengezinnen eens wat anders voor te schotelen dan de Hollandse pot. Een week lang wordt de keuken van de boer overgenomen door hobbykoks en professionele chefs uit andere culturen. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld Surinaamse roti op maandag, Japanse teriyaki op dinsdag, Marokkaanse tajine op woensdag: lukt het de koks de culinaire horizon van de boer te verbreden? Of houdt het boerengezin het voortaan weer veilig bij een AVG'tje?
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker