Karamello's

26
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Bodem
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de boter, bloem en suiker tot een glad beslag. Vet de bakvorm in met boter en bekleed de bakvorm met bakpapier. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak in de oven in circa 25 minuten gaar. Laat de bodem afkoelen.

Vulling en glazuur
Verwarm de boter, melk en suiker op laag vuur tot de suiker opgelost is. Breng aan de kook en laat het mengsel circa 8 minuten op laag vuur al roerende inkoken tot een dikke karamel. Haal de pan van het vuur en meng de pecannoten en pistachenoten erdoor. Schenk de karamel over de bodem en laat opstijven in de koelkast.

Garneren
Smelt de chocolade au bain-marie, laat afkoelen en lepel over de karamel. Hak de pistache- en pecannoten fijn en druk ze in de karamello’s. Bestuif met poedersuiker. Snijd in rechthoeken van circa 4 x 12 cm.

Ingredienten

12
Porties

Bodem

  • 120 g boter
  • 150 g bloem
  • 50 g suiker

Vulling en glazuur

  • 190 g boter
  • 400 g gecondenseerde melk
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 160 g pecannoten
  • 90 g pistachenoten

Garneren

  • 200 g pure chocolade
  • 160 g pecannoten
  • 80 g pistachenoten
  • poedersuiker om te bestrooien

Extra nodig

  • vierkante bakvorm van 21x21 cm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
Geef je waardering
26