De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

karamelbollen

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Karamelbollen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Soezen
Verwarm de oven voor op 210 ºC. Breng in een pan het water, melk, boter en het zout aan de kook. Roer de bloem erdoor en gaar de bloem in circa 5 minuten. Schep het beslag in een kom en roer één voor één de eieren erdoor. Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat grote doppen en bak de soezen in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Karamelroom
Karamelliseer de suiker. Schenk de room voorzichtig bij de karamel en roer goed door tot de karamel is opgelost. Breng de karamelroom op smaak met een snufje zout. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen.
Klop de slagroom stijf en meng met de karamelsaus. Schep de karamelroom in een spuitzak met glad spuitmondje. Maak een gaatje aan de onderkant van elke soes en spuit de karamelroom erin.

Glazuur
Breng in een pan het water en de suiker aan de kook en voeg de chocolade toe. Kook het glazuur tot 110 °C Doop de soezen in het glazuur en laat ze uitharden op een koele plek.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker