Karamelbollen

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd

Soezen
Verwarm de oven voor op 210 ºC. Breng in een pan het water, melk, boter en het zout aan de kook. Roer de bloem erdoor en gaar de bloem in circa 5 minuten. Schep het beslag in een kom en roer één voor één de eieren erdoor. Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat grote doppen en bak de soezen in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Karamelroom
Karamelliseer de suiker. Schenk de room voorzichtig bij de karamel en roer goed door tot de karamel is opgelost. Breng de karamelroom op smaak met een snufje zout. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen.
Klop de slagroom stijf en meng met de karamelsaus. Schep de karamelroom in een spuitzak met glad spuitmondje. Maak een gaatje aan de onderkant van elke soes en spuit de karamelroom erin.

Glazuur
Breng in een pan het water en de suiker aan de kook en voeg de chocolade toe. Kook het glazuur tot 110 °C Doop de soezen in het glazuur en laat ze uitharden op een koele plek.

Ingredienten

12
Porties

Soezen

  • 100 ml water
  • 100 ml melk
  • 100 g roomboter
  • mespuntje zout
  • 100 g bloem
  • 4 eieren

Karamelroom

  • 150 g suiker
  • 100 ml slagroom
  • 1 snufje zout
  • 60 g roomboter
  • 600 ml slagroom

Glazuur

  • 90 ml water
  • 225 g suiker
  • 190 g emlkchocolade

Extra nodig

  • spuitzak met gladde spuitmond
  • bakpapier
Geef je waardering
4