De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kapucijners met portobello’s en geitenkaas

Een heerlijk vegetarisch gerecht met een verrassende combinatie van smaken. En het staat ook nog eens zo op tafel!

15 min kooktijd
Kapucijners met portobello’s en geitenkaas

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de portobello’ s in plakken. Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze schoon. Pluk en hak de peterselie grof. Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en fruit 1 teentje knoflook en de ui. Voeg de portobello’ s toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje, kapucijners, de helft van de peterselie en de krieltjes toe. Breng aan de kook en laat het geheel op laag vuur nog circa 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper. Verbrokkel de geitenkaas boven de pan en breng het geheel op smaak met een beetje zout. Snijd de augurken in plakken.

Peterselie-olie

Meng in een hoge kom de resterende peterselie, resterende knoflook en de olie en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

Serveren

Verdeel de kapucijners met portobello’ s en geitenkaas over borden en lepel de peterselie-olie erover. Serveer met de augurken. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker