Kapucijners met portobello’s en geitenkaas

2
Makkelijk
Kapucijners met portobello’s en geitenkaas

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de portobello’ s in plakken. Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze schoon. Pluk en hak de peterselie grof. Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en fruit 1 teentje knoflook en de ui. Voeg de portobello’ s toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje, kapucijners, de helft van de peterselie en de krieltjes toe. Breng aan de kook en laat het geheel op laag vuur nog circa 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper. Verbrokkel de geitenkaas boven de pan en breng het geheel op smaak met een beetje zout. Snijd de augurken in plakken.

Peterselie-olie

Meng in een hoge kom de resterende peterselie, resterende knoflook en de olie en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

Serveren

Verdeel de kapucijners met portobello’ s en geitenkaas over borden en lepel de peterselie-olie erover. Serveer met de augurken. 

Ingredienten

4
Personen

Kapucijners met portobello’ s en geitenkaas

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 4 portobello’ s
  • 800 g kapucijners uit blik
  • 1 bosje peterselie
  • olijfolie om in te bakken
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 450 g krieltjes, voorgekookt
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 2 grote augurken
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook

Extra nodig:

  • staafmixer
Kapucijners met portobello’s en geitenkaas
Geef je waardering
2