De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kapsalon deluxe (met eend en aardappel)

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kapsalon deluxe (met eend en aardappel)

Bereidingswijze

Pommes fondant
Pel en halveer de knoflook en breng in de kalfsfond aan de kook. Tourneer de aardappels (snijd in een mooie vorm) en kook ze in circa 8 minuten op laag vuur gaar in de kalfsfond.

De eend
Verwarm een koekenpan. Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in en bak krokant op de vetkant. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Draai de eendenborstfilets om, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en bak circa 2 minuten. Zet het vuur uit en laat de eend afkoelen.

Anijschampignons
Smelt boter in een koekenpan, voeg pesto en anijschampignons toe en smoor de anijschampignons in circa 8 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Dressing
Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot met de rest van de ingrediƫnten tot een dressing.

Kapsalon deluxe
Verwarm de grillstand van de oven voor op de hoogste stand. Snijd de gepofte paprika in reepjes. Snijd de sinaasappelspartjes eruit. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de ijsbergsla ragfijn. Snijd de komijnekaas in repen. Leg een laagje van de sla in elk schaaltje. Verdeel de paprika, sinaasappel, ui en anijschampignons erover. Druppel de dressing eroverheen. Schep er pommes fondant op (let op dat je niet per ongeluk de knoflook erbij legt). Leg hierop de komijnekaas en gril kort tot de kaas is gegratineerd. Trancheer de eendenborstfilets en verdeel over of bij de kapsalon.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.