Kapsalon deluxe (met eend en aardappel)

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Pommes fondant
Pel en halveer de knoflook en breng in de kalfsfond aan de kook. Tourneer de aardappels (snijd in een mooie vorm) en kook ze in circa 8 minuten op laag vuur gaar in de kalfsfond.

De eend
Verwarm een koekenpan. Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in en bak krokant op de vetkant. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Draai de eendenborstfilets om, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en bak circa 2 minuten. Zet het vuur uit en laat de eend afkoelen.

Anijschampignons
Smelt boter in een koekenpan, voeg pesto en anijschampignons toe en smoor de anijschampignons in circa 8 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Dressing
Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot met de rest van de ingrediƫnten tot een dressing.

Kapsalon deluxe
Verwarm de grillstand van de oven voor op de hoogste stand. Snijd de gepofte paprika in reepjes. Snijd de sinaasappelspartjes eruit. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de ijsbergsla ragfijn. Snijd de komijnekaas in repen. Leg een laagje van de sla in elk schaaltje. Verdeel de paprika, sinaasappel, ui en anijschampignons erover. Druppel de dressing eroverheen. Schep er pommes fondant op (let op dat je niet per ongeluk de knoflook erbij legt). Leg hierop de komijnekaas en gril kort tot de kaas is gegratineerd. Trancheer de eendenborstfilets en verdeel over of bij de kapsalon.

Ingredienten

4
Personen

Kapsalon deluxe

  • 4 teentjes knoflook
  • 200 ml kalfsfond
  • 12 grote roseval aardappels
  • 2 eendenborstfilets
  • 4 el roomboter
  • 1 el pesto
  • 150 g anijschampignons
  • 2 gepofte gele paprika's
  • 2 navelsinaasappels
  • 1 rode ui
  • 1 krop ijsbergsla
  • 4 plakken komijnekaas

Dressing

  • 1 kleine sjalot
  • 1 tl gladde mosterd
  • 1 tl grove mosterd
  • 3 el azijn
  • 3 el zonnebloemolie

Extra nodig

  • 4 (aluminium) schaaltjes
Geef je waardering
1