Kaneelyoghurt met appel-gembercompote

0
Makkelijk
Kaneelyoghurt met appel-gembercompote

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Snijd de appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Schil en rasp de gemberwortel. Stoof de appels met het sap van de citroenen, gember en een scheutje water in een pan met deksel in 10 minuten gaar. Roer de appels regelmatig door. Laat de appel-gembercompote tot lauwwarm afkoelen.
Meng de yoghurt met de honing, kaneelpoeder en de kurkuma.
Verdeel de appel-gembercompote over 4 glazen en verdeel de kaneelyoghurt erover.


Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Weight Watchers
Per persoon 0 ProPoints waarden



De maat van de koffielepel in dit recept komt overeen met de maat van een
theelepel bij 24Kitchen (5 gram).

Ingredienten

4
Personen

Kaneelyoghurt met appel-gembercompote

  • 1 kg moesappels, bijvoorbeeld Boskoop
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 2 citroenen
  • 100 ml magere yoghurt
  • 1 honing
  • 0.5 kaneelpoeder
  • 1 snufje kurkuma

Extra nodig

  • rasp
  • 4 glazen
Kaneelyoghurt met appel-gembercompote
Geef je waardering
0