De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kaneelsuikerkoekjes

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de boter met de suiker en het vanillemerg glad. Voeg één voor één de eieren toe. Meng in een kom bloem, bakpoeder en zout. Meng het bloemmengsel door de boter tot een egaal deeg.

30 MIN
Kaneelsuikerkoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de boter met de suiker en het vanillemerg glad. Voeg één voor één de eieren toe. Meng in een kom bloem, bakpoeder en zout. Meng het bloemmengsel door de boter tot een egaal deeg. Rol balletjes van het deeg van circa 2,5 centimeter doorsnede.

Kaneelsuiker
Verwarm de oven voor op 180 C. Meng het kaneelpoeder door de suiker en rol de deegballetjes erdoor. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets plat. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker