Roseval aardappels
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Halveer de aardappels.
- Meng in een kom de aardappels met een scheutje olie en een beetje zout en versgemalen peper.
- Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de aardappels in circa 20-25 minuten gaar.
Kalfsoesters
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de kalfsoesters in circa 5 minuten om en om bruin. Haal de kalfsoesters uit de pan, leg ze op een bord en laat ze rusten.
- Halveer de preien in de lengte. Was en snijd de preien in halve ringen.
- Pel en snipper de ui.
- Pel de knoflook en snijd fijn.
- Verhit een scheut olie in de pan van de kalfsoesters en bak de prei circa 2 minuten. Voeg de ui en de knoflook toe en bak circa 2 minuten. Scheur de oesterzwammen boven de pan en bak circa 4 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk de rode wijn erbij, laat een minuut inkoken en voeg de mosterd, boter en de kalfsoesters toe.
- Hak de dragonblaadjes en voeg de helft toe.
Serveren
Verdeel de groente over borden. Leg de kalfsoesters erboven op en schep de aardappels ernaast. Strooi de rest van de dragon erover.
0 reacties