De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kalfsoester met doperwten ’hummus’

Maak indruk op je vrienden met dit lentegerecht van kalfsoester met doperwten ’hummus’.

45 MIN
Kalfsoester met doperwten ’hummus’

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s middags voorbereiden:

Morieljes

Wel de morieljes 15 minuten in lauw water. Halveer ze over de lengte. Spoel ze goed schoon op een zeefje en dep ze droog met keukenpapier.

Kruidige aardappel

Breng de bouillon met tijm en laurier aan de kook. Schil de aardappels tonvormig. Kook ze in circa 7 minuten beetgaar. Schep ze uit de bouillon en laat ze uitlekken. Bewaar circa 100 ml bouillon voor de eindbereiding.

Bewaaradvies: Bewaar afgedekt met plasticfolie in de koelkast. 

Doperwten ’hummus’

Breng in een brede pan 1 centimeter water met en beetje zeezout aan de kook. Voeg de doperwten toe en verwarm circa 2 minuten. Giet ze op een zeef en laat uitlekken. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk de peterselie en de munt. Pureer de doperwten in de keukenmachine met het sap van 1 citroen (naar smaak), knoflook, tahin, bladpeterselie, munt en de olijfolie. Voeg eventueel tahin toe als de hummus te droog is. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Bewaaradvies: Bewaar afgedekt met plasticfolie in de koelkast.

Kalfsoester / medaillon

Haal het kalfsvlees tijdig uit de koelkast en dep het vlees indien nodig goed droog. Vouw de spekreep (1 lange of 2 kortere repen) rondom het vlees en prik het eventueel vast met een cocktailprikker.

Bewaaradvies: Bewaar afgedekt met plasticfolie in de koelkast.

’s Avonds afmaken:

Kalfsoester / medaillon

Haal de kalfsoesters /medaillons tijdig uit de koelkast. Laat roomboter en iets olijfolie uitbruisen in een koekenpan. Bestrooi het vlees met een beetje zout en versgemalen witte peper. Bak het vlees om en om in circa 5 minuten tot het rosé is en laat daarna losjes afgedekt met aluminiumfolie minstens 5 minuten rusten.

Kruidige aardappel

Verwarm de aardappels in een kleine pan in de resterende bouillon. Voeg een eetlepel boter toe en hou de pan in beweging.

Morieljes

Verwarm een halve lepel olijfolie in een kleine koekenpan en bak de morieljes tot ze warm zijn. Blus af met cognac en breng op smaak met een beetje zout.

Doperwten “hummus”

Verwarm de doperwten”hummus”.

Opmaak bord

Verdeel twee quenelles hummus op het bord (ieder aan een kant). Leg er drie aardappeltjes tussen. Leg de kalfsmedaillon in het midden (je kunt het eventueel trancheren). Verdeel de morieljes over en naast het vlees. Besprenkel het bord met olijfolie.

Wijntip

Rode Loire uit Tourraine

Bij het Loire gebied wordt er meestal direct aan witte wijnen gedacht terwijl er ook heerlijke rode wijnen gemaakt worden. Zoals in dit geval een rode Tourraine, gemaakt van de Gamay druif, bekend van de Beaujolais wijnen.
De wijnen ruiken naar bosvruchtenijs, maar zijn vaak complexer dan hun Gamay familie uit de Beaujolais.
Een groot voordeel van dit soort wijnen is dat je ze ook heerlijk gekoeld kunt drinken. Ideaal om ook lekker in de zomer te drinken. Wordt het buiten weer wat koeler, dan serveer je de wijn gewoon wat warmer, maximaal 13-14 °C.

door Corria Houthuizen

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker