De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kalbi (Koreaanse beef ribs)

Kalbi klinkt je misschien nog niet zo bekend in de oren. Maar deze Koreaanse runderribs hebben de potentie je nieuwe favoriet te worden. Eveline deelt haar recept.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Eveline's Asia nFavourites: Kalbi

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Kalbi is een geweldig Koreaans recept voor spareribs van rund.  De marinade maak je met de lekkerste Aziatische ingrediënten zoals sojasaus en Koreaanse honing. Het échte geheim? De Chinese peer en de kiwi in de marinade."

Bereidingswijze

Kalbi

  1. Schil de Chinese peer, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Schil de kiwi en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Schil de gember en snijd in plakjes.

  3. Pel de knoflook en snijd het witte gedeelte van de bosui in grove ringen. 

  4. Maal de Chinese peer, kiwi, gember, knoflook, rijstazijn, mirin, sesamolie, honing en sojasaus in een hakmolentje fijn.

  5. Doe de marinade in een kom. Wentel de ribben er doorheen en wrijf de marinade in met je handen.

  6. Grill het vlees in 4 min tot medium. Keer halverwege om.

  7. Snijd het groene gedeelte van de bosui in dunne ringetjes. Bestrooi de kalbi met sesamzaad en garneer met de bosui.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.