Kabeljauw uit de oven met champignonsaus

76
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de krieltjes circa 10 minuten.


Vis

  • Pluk en hak de dille fijn.
  • Meng de dille in een ovenschaal met de olie, zout en peper.
  • Snijd de citroen in dunne plakken.
  • Leg de kabeljauwfilets in de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en bestrijk met de kruidenolie. Leg de plakjes citroen erop. Verdeel de cherrytomaatjes rondom.
  • Bak de kabeljauw met de tomaatjes in de oven in circa 12 minuten gaar.


Saus

  • Snijd de champignons in dunne plakken.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak circa 3 minuten op hoog vuur.
  • Snijd de augurken in blokjes.
  • Roer het vocht van de augurken, de augurken, de mosterd en room door de champignons en breng aan de kook. Kook onder voortdurend roeren op middelhoog vuur in circa 5 minuten tot een ingekookte saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.


Krieltjes

  • Giet de krieltjes af en stoom droog.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de krieltjes in circa 8 minuten goudbruin.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en bak circa 2 minuten mee met de krieltjes.

Ingredienten

4
Personen

Kabeljauw uit de oven met champignonsaus

  • 700 g krieltjes met schil
  • 6 takjes dille
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 citroen
  • 400 g kabeljauwfilet à 100 g
  • zout
  • versgemalen peper
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 400 g kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g zoetzure augurken
  • 2 el augurkenvocht
  • 1 el mosterd
  • 250 ml room
  • 1 bosje bosuitjes
Geef je waardering
76