- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de krieltjes circa 10 minuten.
Vis
- Pluk en hak de dille fijn.
- Meng de dille in een ovenschaal met de olie, zout en peper.
- Snijd de citroen in dunne plakken.
- Leg de kabeljauwfilets in de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en bestrijk met de kruidenolie. Leg de plakjes citroen erop. Verdeel de cherrytomaatjes rondom.
- Bak de kabeljauw met de tomaatjes in de oven in circa 12 minuten gaar.
Saus
- Snijd de champignons in dunne plakken.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de champignons toe en bak circa 3 minuten op hoog vuur.
- Snijd de augurken in blokjes.
- Roer het vocht van de augurken, de augurken, de mosterd en room door de champignons en breng aan de kook. Kook onder voortdurend roeren op middelhoog vuur in circa 5 minuten tot een ingekookte saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
Krieltjes
- Giet de krieltjes af en stoom droog.
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de krieltjes in circa 8 minuten goudbruin.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes en bak circa 2 minuten mee met de krieltjes.
Op zoek naar inspiratie voor het paasdiner?
0 reacties