Kabeljauw omwikkeld met rookvlees

4
Makkelijk
Kabeljauw omwikkeld met rookvlees

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Mosterdaardappels

  • Pel en snipper de uien.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en peper circa 2 minuten. Voeg de mosterd en de aardappelschijfjes toe en schenk de kookroom erbij. Laat de aardappels in circa 10 minuten op middelhoog vuur gaar koken. Roer regelmatig door.  
  • Pluk en snijd blaadjes basilicum in repen en roer door de saus.

Gepofte trostomaten

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Ris en hak de rozemarijn fijn.
  • Leg de trostomaten aan de tros in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en strooi de kruiden over de tomaten. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Pof de tomaten circa 10 minuten in de oven.

Kabeljauw omwikkeld met rookvlees

  • Snijd de kabeljauw in gelijke porties zodat je twee stukjes kabeljauw per persoon hebt. Leg elke portie kabeljauw op twee plakken rookvlees, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en vouw de plakken rookvlees om de kabeljauw.
  • Leg twee plakken rookvlees dakpansgewijs op elkaar en herhaal dit tot het rookvlees op is.
  • Verhit de boter in een (koeken)pan en bak de kabeljauw met de naad van het rookvlees naar beneden circa 3 minuten. Draai de kabeljauw om en bak nog circa 2 minuten. 

Serveren

  • Verwijder de stelen van de tomaten en verdeel de gepofte tomaten samen met de aardappels en de kabeljauw over borden.

Ingredienten

4
Personen

Mosterdaardappels

  • 2 rode uien
  • 1 rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 el grove mosterd
  • 700 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 200 ml kookroom
  • 1 bosje basilicum

Gepofte trostomaten

  • 4 takjes rozemarijn
  • 8 trostomaten (aan de tros)

Kabeljauw omwikkeld met rookvlees

  • 16 plakjes rookvlees
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 2 el boter

Extra nodig

  • ovenschaal
Kabeljauw omwikkeld met rookvlees
Geef je waardering
4