• Verwarm de oven voor op 200°C.
• Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
Koken van de aardappels en de pompoen:
• Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
• Kook ze in circa 15 minuten gaar.
• Prik gaatjes in de pompoen en verwarm deze 1 minuut in de magnetron, zo schil de pompoen gemakkelijker.
• Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten.
• Snijd het vruchtvlees in grove stukken.
• Voeg ze de laatste 5 minuten toe aan de aardappels
De ovenschotel:
• Giet aardappels en pompoen af en laat droog stomen.
• Meng er een flinke scheut olijfolie,zout, peper en kerriepoeder door.
• Pel de uien en snijd in parten.
• Vet een ovenschaal in met olie
• Schep alles in ovenschaal en grill circa 10 minuten in de oven tot goudbruin en krokant gebakken.
De avocadocrème:
• Meng het vruchtvlees van de avocado’s, de yoghurt, mosterd en halvanaise.
• Halveer de limoen en knijp het sap uit de limoen.
• Gebruik de staafmixer om alles goed te mengen. Voeg eventueel een scheutje water toe om smeuïger te maken.
De kabeljauw:
• Dep de kabeljauw droog met een vel keukenpapier
• Verhit de olie in een koekenpan.
• Bak kabeljauw in circa 8 minuten gaar.
0 reacties