1. Was de rijst door hem in een zeef te doen en af te spoelen onder de kraan totdat het water dat er vanaf komt helder is. Doe in een pan of rijstkoker met de kokosmelk en net zoveel water tot het water 1 vingertopje boven de rijst uitkomt (circa 400-500 ml). Kook zoals aangegeven op de verpakking of in de rijstkoker.
2. Rasp de zest van de limoen en bewaar voor later. Hak de koriander en groene peper grof, doe samen met de suiker, limoensap en een snuf zout in de blender.
3. Snijd de kabeljauw in stukken van 2x2 cm. Pel en snipper de ui. Schil de gember en hak fijn. Verhit een scheut olie in een koekenpan met dikke bodem. Bak daarin de ui en gember tot de ui licht begint te kleuren, circa 5 minuten.
4. Schuif de ui en gember naar de zijkant van de pan en doe eventueel nog wat extra olie in de pan. Bak de kabeljauw circa 2 minuten aan een kant (draai niet te vroeg om, dan blijft de vis plakken). Draai om als de onderkant mooi goudbruin is en bak nog circa 2 minuten aan de andere kant.
5. Doe de korianderchutney in de pan bij de vis, draai het vuur uit en meng alles voorzichtig door elkaar.
6. Verdeel de rijst over vier kommen en serveer daarop de vis. Maak af met gebakken uitjes en limoenzest.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties