Maak dit hapje bij de borrel. Deze kaaskoekjes zijn niet alleen simpel om te maken, maar ook heerlijk. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

40
Porties

Ingrediënten

  • 300 g patentbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 g roomboter op kamertemperatuur
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ei
  • 60 g geraspte jonge kaas
  • 1 el gedroogde bieslook
  • 1 el grof zeezout

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg twee stukken bakpapier ter grootte van je bakplaat klaar. 

Stap 2: 
Meng in een kom de bloem met de bakpoeder en zet dit apart. Doe de boter in de kom van de mixer en klop dit goed door. Voeg paprikapoeder en zout toe aan de boter en meng kort door. 

Stap 3: 
Klop een ei los en voeg de helft van het losgeklopte ei (25 g) toe en meng tot een geheel. Voeg de geraspte kaas, bieslook en het bloemmengsel toe aan het botermengsel. Meng kort tot het een deeg begint te vormen. Meng het niet te lang.  

Stap 4: 
Haal het deeg uit de kom en stort het op je werkblad (eventueel licht met bloem bestoven) Vorm het deeg tot een bal en leg het tussen de twee vellen bakpapier in. Rol uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 35 cm. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Bestrijk het uitgerolde deeg met de andere helft van het losgeklopte ei. Strooi het grove zeezout over de koek. Leg het deeg nu (inclusief het bakpapier) op een bakplaat en bak het in de oven voor ongeveer 15-20 minuten of tot de onderkant goudbruin is. Snijd direct uit de oven de koek in kleine koekjes van 5 x 5 cm. Laat afkoelen en serveer ze in een koekjestrommel. 

Geef je waardering

25
HARTIGE KOEKJES 1.jpg
HARTIGE KOEKJES 2.jpg