De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kaaskoekjes met bieslook

Maak dit hapje bij je aperitief. Deze kaaskoekjes zijn niet alleen simpel om te maken, maar ook heerlijk. 

40 min voorbereidingstijd
HARTIGE KOEKJES 1.jpg

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Maak dit hapje bij de borrel. Deze kaaskoekjes zijn niet alleen simpel om te maken, maar ook heerlijk. 

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 175˚C.

2) Doe de zachte boter in de kom van je keukenmachine en klop dit tot het zacht en romig is geworden. Doe hier het paprikapoeder en het fijne zout bij en meng nog heel even door. In een andere kom meng je bloem en bakpoeder en dit zet je even apart.

3) Klop het ei los en splits het in twee gedeeltes. De ene helft (ongeveer 25 g) voeg je toe aan je mengkom. Mix dit even door. Als laatste voeg je de geraspte kaas, bieslook en de bloem toe. Meng het kort met de hand tot het een bal vormt. Niet te lang kneden. Dat is niet nodig en daar worden de koekjes taai van.

4) Leg een vel bakpapier op je aanrecht en leg de bal deeg hierop. Leg er een tweede vel bakpapier op en rol zo het deeg uit tussen de twee vellen in. Rol het tot je een rechthoek hebt van ongeveer 30 x 35 cm. Haal nu het bovenste vel bakpapier eraf.

5) Je gebruikt nu de tweede helft van je ei om de bovenkant van de koekplaat te bestrijken. Strooi hier de grove zoutvlokken overheen.

6) Schuif het bakpapier nu in zijn geheel op een bakplaat en bak dit in de voorverwarmde oven voor een minuut of 15 of tot de randen van de koek goudbruin worden. Het midden zal iets lichter bruin zijn. Dat is prima.

7) Haal de bakplaat uit de oven en snijd er meteen koekjes van. Dit gaat het makkelijkste met een pizzasnijder of een scherp mes. De koekjes moeten ongeveer 7 x 7 cm zijn. Groter of kleiner mag natuurlijk altijd. Laat ze afkoelen en bewaar in een luchtdichte trommel.

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker