Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een metalen bakplaat in de oven. Vet de ovenschaal in en bestrooi met bloem. Schud het teveel aan bloem eraf. Verwijder de schillen van de Kaapse kruisbessen. Verdeel de Kaapse kruisbessen over de bodem van de ovenschaal. Smelt de boter in een sauspan. Klop de eieren met 100 g suiker tot de suiker is opgelost. Voeg nu de gesmolten boter, room, melk en vanille-extract toe en meng goed door. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het eimengsel in het kuiltje en meng voorzichtig met de bloem tot een glad beslag. Giet het beslag over het fruit en bak circa 40 minuten in de oven. Open de oven en bestrooi met de rest van de suiker. Bak nog circa 15 minuten tot de clafoutis in het midden terugveert. Bestrooi de clafoutis met poedersuiker voor het serveren.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
kaapse kruisbes clafoutis
90 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Baking Good, Baking Bad
Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?
Bekijk hier haar recepten.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties