Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook. Halveer de peper over de lengte, verwijder de zaadjes en snijd hem fijn. Hak blaadjes van de 2 takjes munt en de koriander fijn. Hak de noten. Doe beide gehaktsoorten in een kom. Voeg hier 1 ui, ei, knoflook, peper, munt, koriander, kaneel, komijn, pistachenootjes en zout toe en meng dit met elkaar. Kneed het gehakt om de satéprikkers. Maak intussen de tomatenpilav. Snijd de tomaten in kwarten en pureer ze in de keukenmachine. Leng aan met water tot 650 ml. Fruit de achtergehouden ui in een scheutje olijfolie, voeg de rijst toe en bak kort mee. Blus af met het tomatensap en voeg het bouillonblokje, zout, peper en suiker toe. Kook de rijst in circa 20 minuten gaar. Verhit de grillpan. Besprenkel de köfte met olijfolie en grill ze om en om gaar. Server de köfte met de tomatenpilav, yoghurt, partjes citroen en een takje munt.
Dit recept komt uit de aflevering over Istanbul van het programma The Taste of Life Travel.
0 reacties