Johnny cake van pompoen met fruitsalade en awa di lamunchi

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
1 hour and 15 minutes totale tijd
Johnny cake
Breng in een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de pompoen in kleine stukken. Kook de pompoen in de pan in circa 6 minuten gaar. Pureer de pompoen en laat afkoelen.

Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en zout met elkaar. Voeg de margarine en suiker toe en meng alles goed. Maak een kuiltje in het midden van het beslag en schep de pompoen erin. Schenk, terwijl je het deeg al kneed, de melk in delen bij het beslag en schenk vervolgens het water er in delen bij. Kneed tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in 10 stukken en maak er bolletjes van. Bestuif het aanrecht met bloem en leg hier de deegbolletjes op. Dek ze af met een vochtige keukendoek en laat circa 10 minuten rusten.
Druk de bolletjes plat met je hand of met een deegroller en laat ze circa 25 minuten rusten.

Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de bolletjes om en om in circa 6 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Tip: Je kunt ze eventueel vullen met oude kaas.

Fruitsalade

Schil en snijd de mango in blokjes ter grootte van de druiven.
Haal de druiven van de tros. Pluk en hak de munt fijn. Meng alle ingrediënten voor de salade met elkaar.

Awa di lamunchi (limoenlimonade)
Pers de limoenen uit. Meng het limoensap met het water en de suiker. Voeg de ijsblokjes toe.

Serveren
Leg per persoon 2 Johnny cakes op een bord en serveer ze met de Awa di lamunchi en de fruitsalade ernaast.

Tip: Dit gerecht is ook leuk voor je kinderen om mee naar school te nemen in een broodtrommel en drinkbeker.

Ingredienten

4
Personen

Johnny cake

  • 0.5 flespompoen
  • 675 g bloem
  • 16 g bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 tl zout
  • 4 el zachte margarine
  • 4 el witte of lichte basterdsuiker
  • 125 ml koffiemelk
  • 100 ml water
  • zonnebloemolie

Fruitsalade

  • 1 mango
  • 0.5 tros druiven (blauw of wit)
  • 1 takje munt

Awa di lamunchi (limoenlimonade)

  • 2 limoenen
  • 500 ml water
  • 3 el witte basterdsuiker

Extra nodig

  • pureestamper
  • keukenpapier
  • citruspers
Geef je waardering
0