Hollandaisesaus
Breng de wijn en de wijnazijn in een pannetje aan de kook. Pel en snipper de sjalot. Voeg de peperkorrels, dragon en de sjalot toe. Laat circa 15 minuten tot twee derde inkoken. Zeef de gastrique. Zet de pan terug op een laag vuurtje. Splits de eieren. Voeg de eidooiers toe aan de gastrique en klop luchtig met een garde. De saus mag niet koken. Klop als de saus luchtig is de gesmolten boter erdoor. Zet het vuur uit. Leg een deksel op de pan zodat de saus niet uitdroogt.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de spinazie al roerend circa 2 minuten. Laat de spinazie uitlekken met behulp van een zeef.
Rockefeller
Verwarm de oven voor 220 °C. Maak de oesters open met een oestermes. Maak de oesters los door de sluitspier los te snijden. Breng op smaak met een beetje Tabasco. Leg een beetje spinazie op de oester en schep een flinke lepel Hollandaisesaus erop. Bak de oesters zeer kort in de oven tot de Hollandaisesaus goudbruin is.
Geef eventueel met behulp van een brander de saus een lichtbruine kleur. Leg de oesters op een bord.
Tip: Bewaar de oesters op de bolle kant, dus met de platte kant naar boven. Op deze manier blijven ze in hun voedselrijke water liggen en blijven ze dus langer in leven.
0 reacties