De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Javaanse Rawon & zelfgemaakte gebakken uitjes

60 MIN
Javaanse Rawon & zelfgemaakte gebakken uitjes
Danny Jansen

Bereidingswijze

Gebakken uitjes
Pel de sjalotten en snijd de sjalotten flinterdun op de Chinese mandoline. Leg de dunne plakjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat circa 1 nacht op de bakplaat drogen. Verhit de olie tot 180 ºC en bak de uitjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met een beetje zout.

Boemboe
Breng het water aan de kook en laat de kloewaknoten circa 1 uur wellen. Pel en hak de sjalotten en de knoflook. Halveer de rode pepers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers fijn. Pureer het water en de kloewaknoten in het bakje van de staafmixer samen met de andere ingrediënten tot een boemboe.

Javaanse Rawon
Snijd het vlees in blokjes van 5x5 centimeter. Verhit een scheut olie in de pan met dikke bodem en fruit de boemboe circa 3 minuten. Knoop de serehstengel en kneus de djeruk perut. Snijd de laos in stukken. Voeg toe aan de boemboe en laat meebakken. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin. Voeg water en ketjap toe en laat circa 2 uur op laag vuur pruttelen tot het vlees gaar is. Breng de soep op smaak met suiker. Snijd de lente-ui fijn en strooi erover.
Serveer de soep met taugé en de gebakken uitjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker