Japanse veggi-roll

1
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Veggi-rol
Snijd de kern uit de venkel en schaaf de venkel flinterdun op de Chinese mandoline. Meng appelsap met een scheutje arachide- en de sesamolie tot een dressing en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer de venkel erdoor en laat circa 15 minuten marineren. Laat vervolgens uitlekken op een zeef. Halveer de peper, verwijder eventueel de zaadjes en snijd de peper fijn. Meng samen met de wakame door de venkel.

Verhit een koekenpan en rooster de sesamzaadjes goudbruin. Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat vervolgens uitlekken op een zeef. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in repen.

Bestrijk een rijstvel met warm water tot hij zacht is. Leg in het midden van het rijstvel een beetje noedels, venkelsalade en avocado en bestrooi met sesamzaad. Rol het rijstvel stevig op en vouw dicht. Herhaal tot alle de vellen gevuld zijn.

Snelle Chilisaus

Pluk de koriander. Pel en snijd de knoflook in stukjes. Snijd de pepers in stukjes. Pureer de koriander, water, poedersuiker, peper, knoflook, rasp en sap van de limoen en citroen in een blender of met de staafmixer. Voeg de tomatenpuree toe tot er een mooie egale saus ontstaat.

Ingredienten

10
Personen

Veggi-rol

  • 1 venkelknol
  • 100 ml appelsap
  • arachideolie
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el wit sesamzaad
  • 50 g glasnoedels
  • 0.5 rode peper
  • 1 avocado
  • 10 rijstvellen
  • 125 g chuka wakame

Snelle chilisaus

  • 2 takjes koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1 groene chilipeper
  • 100 ml water
  • 4 el poedersuiker
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 2 el tomatenpuree

Extra nodig

  • staafmixer
  • mandoline
Geef je waardering
1