Japanse spiezen met teriyakisaus

3
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Spiesen
Verwarm de grillpan voor. Snijd het vlees in plakken, de lente-uitjes in stukjes van circa 2 cm en de broccoli in roosjes. Pel en snijd de knoflook en groene peper fijn. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de lente-uitjes en de broccoli circa 1 minuut. Haal ze uit de pan en spoel ze koud. Meng de sojasaus, sesamolie, peper en de knoflook door elkaar. Rijg het vlees en de groente om en om aan de spiesen. Bestrijk het vlees met de marinade en grill ze circa 4 minuten om en om.

Teriyakisaus
Pel en hak de knoflook. Schil en snijd de gember in stukjes. Breng ze, samen met de andere ingrediënten, aan de kook. Kook in tot saus dikte. Serveer de saus bij de spiesen.

Ingredienten

4
Personen

Spiezen

  • 500 g ossenhaas kogelbiefstuk
  • 3 lente-uitjes
  • 1 groene peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine broccoli
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • zout
  • versgemalen peper

Teriyakisaus

  • 1 teentjes knoflook
  • 100 ml sojasaus
  • 500 ml droge witte wijn
  • 3 el suiker
  • 3 cm verse gember
  • 1 el dashi no moto
  • 100 ml water

Extra nodig

  • spiezen
  • grill of grillpan
Geef je waardering
3