De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

japanse spiezen met teriyakisaus

15 min kooktijd
Japanse spiezen met teriyakisaus

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Spiesen
Verwarm de grillpan voor. Snijd het vlees in plakken, de lente-uitjes in stukjes van circa 2 cm en de broccoli in roosjes. Pel en snijd de knoflook en groene peper fijn. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de lente-uitjes en de broccoli circa 1 minuut. Haal ze uit de pan en spoel ze koud. Meng de sojasaus, sesamolie, peper en de knoflook door elkaar. Rijg het vlees en de groente om en om aan de spiesen. Bestrijk het vlees met de marinade en grill ze circa 4 minuten om en om.

Teriyakisaus
Pel en hak de knoflook. Schil en snijd de gember in stukjes. Breng ze, samen met de andere ingrediënten, aan de kook. Kook in tot saus dikte. Serveer de saus bij de spiesen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker