De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

jajan bantal

Kook de rijst in circa 10 minuten gaar en laat afkoelen. Kook of stoom de kipfilet gaar en pluk in stukjes. Snijd de afgekoelde rijst in blokjes. Snijd de lente-ui in ringetjes. Meng de blokjes rijst met banaan, lente-ui, geplukte kip, suiker, kokos en zout. Verwarm het bananenblad kort zodat het soepel wordt.

30 MIN
Jajan Bantal

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kook de rijst in circa 10 minuten gaar en laat afkoelen. Kook of stoom de kipfilet gaar en pluk in stukjes. Snijd de afgekoelde rijst in blokjes. Snijd de lente-ui in ringetjes. Meng de blokjes rijst met banaan, lente-ui, geplukte kip, suiker, kokos en zout. Verwarm het bananenblad kort zodat het soepel wordt. Doe een schepje van de vulling in het bananenblad en vouw dit als een soort toffee. Knoop aan de uiteinden dicht met een stukje touw. Stoom de pakketjes 3 minuten op 100 °C of in een stoommandje.

Dit recept komt uit de aflevering over Bali van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker