Italiaanse gehaktballen in tomatensaus

28
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook de rijst gaar volgens de verpakking in een pan met water en zout.

Italiaanse gehaktballen

  • Pel en snipper de ui. Pluk en hak de kruiden.
  • Meng de kruiden en de helft van de ui met het gehakt.
  • Breng het gehakt op smaak met zout en peper.
  • Draai balletjes van het gehakt.
  • Verhit olie in een pan. Bak de balletjes rondom in circa 2 minuten goudbruin.
  • Voeg de rest van de ui toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de gehaktballen circa 10 minuten sudderen.

Spinazie

  • Pel en hak de knoflook.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in vieren.
  • Snijd de mozzarella in blokjes van 1,5 cm.
  • Verhit olie in een pan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de spinazie toe en roer deze om tot de spinazie is geslonken. Zet het vuur laag.
  • Voeg de zongedroogde tomaten en de mozzarella toe en roer alles goed door elkaar.

Ingredienten

4
Personen

Italiaanse gehaktballen in tomatensaus

  • 300 g meergranenrijst
  • 1 ui
  • 0.25 bos oregano
  • 0.25 bosje peterselie
  • 0.25 bosje rozemarijn
  • 0.25 bosje basilicum
  • 400 g rundergehakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 800 g gepelde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 150 g mozzarella
  • 500 g wilde spinazie
Geef je waardering
28