De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

italiaanse gehaktballen in tomatensaus

30 min kooktijd
Italiaanse gehaktballen in tomatensaus

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar volgens de verpakking in een pan met water en zout.

Italiaanse gehaktballen

  • Pel en snipper de ui. Pluk en hak de kruiden.
  • Meng de kruiden en de helft van de ui met het gehakt.
  • Breng het gehakt op smaak met zout en peper.
  • Draai balletjes van het gehakt.
  • Verhit olie in een pan. Bak de balletjes rondom in circa 2 minuten goudbruin.
  • Voeg de rest van de ui toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de gehaktballen circa 10 minuten sudderen.

Spinazie

  • Pel en hak de knoflook.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in vieren.
  • Snijd de mozzarella in blokjes van 1,5 cm.
  • Verhit olie in een pan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de spinazie toe en roer deze om tot de spinazie is geslonken. Zet het vuur laag.
  • Voeg de zongedroogde tomaten en de mozzarella toe en roer alles goed door elkaar.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker